Scanner.nu Homepage
Forum Home Forum Home > Scanner.nu > Frekvenser
  New Posts New Posts RSS Feed - Nått kul att lyssna på i Åre?
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Välkommen till vårt nya forum! Vi kommer att ha själva forumsystemet på engelska i fortsättningen för att underlätta kommande uppdateringar av systemet. Alla inlägg och användare finns kvar precis som tidigare. Vi kommer spara ned de övriga sidorna från den gamla sidan och lägga den i ett arkiv.

Nått kul att lyssna på i Åre?

 Post Reply Post Reply Page  <12
Author
Message
mastr007 View Drop Down
Ny medlem
Ny medlem


Joined: 03-Januari-2004
Location: Stockholm
Status: Offline
Points: 25
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mastr007 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24-Januari-2004 at 18:15
Jag har aldrig provat att lyssna på Connex men när Tågkompaniet körde norrlandstågen hade de komradios på 444MHz och det kan nog behövas när det ibland är 17 vagnar. Eftersom konduktörerna måste stänga dörrarna manuellt på en del av Connex's vagnar kan det vara bra för konduktören i bakersta vagnen att ge klartecken till lokföraren som är en halv kilometer längre fram.

NMT finns med all säkerhet på Connex tåg (samt många av SJ's tåg också), ett tips är att börja med att scanna utfrekvensen på 453-457MHz.
Back to Top
ScanMan View Drop Down
Stamgäst
Stamgäst
Avatar

Joined: 19-Januari-2004
Location: Helsingborg
Status: Offline
Points: 117
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ScanMan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24-Januari-2004 at 22:20
Har hört sj-konduktörerna på någon frek. nyligen . Men jag glömde skriva upp frekvensenBack to Top
 Post Reply Post Reply Page  <12
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down