Scanner.nu Homepage
Forum Home Forum Home > Scanner.nu > Frekvenser
  New Posts New Posts RSS Feed - Kärnkraftsövningen Havsörn 2019
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Välkommen till vårt nya forum! Vi kommer att ha själva forumsystemet på engelska i fortsättningen för att underlätta kommande uppdateringar av systemet. Alla inlägg och användare finns kvar precis som tidigare. Vi kommer spara ned de övriga sidorna från den gamla sidan och lägga den i ett arkiv.

Kärnkraftsövningen Havsörn 2019

 Post Reply Post Reply
Author
Message
scannerman View Drop Down
Certifierad
Certifierad


Joined: 26-November-2004
Location: Skövde
Status: Offline
Points: 1390
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote scannerman Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Kärnkraftsövningen Havsörn 2019
    Posted: 23-Oktober-2019 at 13:30

"Havsörn 2019 består av flera delövningar mellan 16 oktober och 3 december.
Huvudövningen sker 23-24 oktober och pågår i 36 timmar."

Kärnkraftsövningen Havsörn 2019

Viss "radio-aktivitet" har noterats ...

En polishelikopter(9544 om jag hörde rätt) var aktiv på 123.1 MHz för några minuter sedan.
Scanna SAR-frekvenserna...

Edited by scannerman - 23-Oktober-2019 at 13:34
Back to Top
Bagon19 View Drop Down
Entusiast
Entusiast
Avatar

Joined: 12-Maj-2019
Location: Borås
Status: Offline
Points: 351
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Bagon19 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23-Oktober-2019 at 17:50
Coolt!
Rtl Sdr V3, Tecsun Pl 660, Rubicson Pmr radio, Zodiac P 7000, Lafayette DC 24, Baofeng Uv 5r

Antenner
Rtl Sdr Dipol, Horisontellt 1/4 våg PR Dipol. (Används till min PL 660 Också på HF.)
SM6-8481
Back to Top
Agentumsilwer View Drop Down
Entusiast
Entusiast


Joined: 16-September-2012
Location: NÖ Uppsala län
Status: Offline
Points: 838
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Agentumsilwer Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24-Oktober-2019 at 17:56
Jo jag har hört den, testutrycknigar med flera räddningshelikoptrar har jag hört, sett många polisbilar på väg ut mot kusten.

Om nn undrar ja Forsmark ligger där tre verk.

En helikopter landade när jag hörde dem, den andra som brakade över dör jag bor vände hem igen efter testet, den som landade kunde jag inte höra under 1000fot, så en del kommunikation var ensidig.
Men sen fick jag reda på just detta, kärnkraftverken är löjeväckande dpligt skyddade trots att de fega stockholmarna får el därifrån men inte ville ha dem i din närhet.

De utnytjas ju inte fullt, varmvattnet går ut i havet.

Vi som bodde i kommunen skulle få billig el om v tog dem, hahahaha, svindyr el.

Ändå är jag kärnkraftpositiv, mycket svårersättligt idag, brunkol är inte svaret som säg Danmark kör.
Obegriplugt varflr Vattenfall köpte en jävla kolgruva, vansinne.

Vi har ju hälften vattenkraft men få länder kan ha så, men som tåTyskland lägga ner kärkraften för kolkraft var vansinne, är man så jävla dumma som Jaoan att placera dem på gränsen vid kontinentalplattan ber man om poroblem.

Ukraina och Vitryssland driver vidare de usla Tjernobylverken ännu.

USA sket knäck för den löjeväckande Harrison olyckan.

Inse innan vi löst problemen med el så är kärnkraft ok, men inte om de ska användas för vaoen mm som i Sovjet eller USA, det var ju deras huvudide, vilket skrämt folk.

Vi stängde tex verk för att Danskarna gnällde, trams, öppna o kör, deras jävla brunkol kan de få käka.

Back to Top
Johan66h View Drop Down
Stamgäst
Stamgäst


Joined: 24-April-2018
Location: Sm0
Status: Offline
Points: 115
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Johan66h Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11-November-2019 at 10:28
kärnkraftens vara eller icke är ju redan framröstad på 80talet, och vad hände? ingenting, vi kör på, varför röstar vi i detta land? våra politiker står och lovar vad dom ska göra om dom vinner, vad händer sen? ingenting, samma med kärnkraft. jag är inte för den men vi måste ha annars är vi rökta. hur ska vi då göra? bygga vindkraft och solceller är ju populärt men våran industri ska fungera även på natten och när det inte blåser... så hur gör vi för att få bort farlig kärnkraft här i landet och runtomkring? svår nöt att knäcka så våra politiker får ljuga vidare vid nästa val och jobba på som vanligt och höja bensinpriset och stänga några skolor se till att äldrevården sliter ut personalen och dra in pengarna till försäkringskassan så skäggbarnen kan få hyresbidrag! men bra att dom övar på kärnkraftolyckor som är så säkra att det inte kan hända något! eller vad säger du silwer?
Back to Top
Agentumsilwer View Drop Down
Entusiast
Entusiast


Joined: 16-September-2012
Location: NÖ Uppsala län
Status: Offline
Points: 838
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Agentumsilwer Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12-November-2019 at 09:43
Jo sossarnas val KANSKE vann och fler reaktorer än om vi valt JA bygdes, rätt lustigt utfall, det ör mao inte bara idag omröstningar blir konstiga.

Ja vad säger jag?

Att snart får vi alla tänka enbart på oss själva, resten kvittar.

Hälften ungefär av elen kommer från vattenkraft, billugt sim fan att framställa och rent.
Resten har varit kärnkraft, vi stängde dock ner tre st vara för att Danmark klagade, obegriplugt, Danmark eldar brunkol det sämsta valet.

Och nej inget idag kan ersätta kärnkraften, de går max, tyvärr säljer vi ju det, det kostar nästan inget att framställa och då man sätter priser efter oljan utan anledning blir det dyrt för oss.

De jämför med sydeuropa osv där de inte behöver uppvärmning ens tex.

Sen köpte ju Vattenfall en brunkolgruva helt otrolugt korkat, måste ju varit nån form av svågerpolutik, det inser ju en dåre att det skiten inte är vettigt alls och det gick ju åt pipan med, finns länder dör folk får betalt för att sluta jobba med sånt.

Tyskland la ner en hög kärnkraftverk och öppnade brunkol i stället, idioti.
Om man som Jaoan bygger kärnkraftverk på en förkastning ber man om en olycka, som att smälla upp dem utanför San Franisco.

Bor man mitt pp kontinentalplattorna är säkerheten bra om man nu inte bygger som Sovjet gjorde och sim Ukraina ännu kör de som inte flög i luften, de ör av samma typ och körs över sin bygda kapacitet.

Världen borde hjälpa till där att få dem stängda och ersatra i stället som vi gör tjafsar om var kärnavfallet vi har ska vara, ich det vara råkar vara bäst här.

Ett stenjast bort står ryssarnas avfall i betongbunkrar på Kolahalvön, dvs som vanlugt här kortsynt och lokalt, en värld finns inte som påverkas av alla.

Finns ingen anledning att gräva ner vårt heller, tänk om det löser sig inom 100år liksom, ch då de struntar i försvar av Forsmark så är det ju skitsamma om avfallet finns lätt åtkomligt.

Brunkol är döden och tyvärr går ofta våra värmeverk på eländet, så det smygs in uaf.
Har besökt några, rött kul i rummet där man kan ha generatorn för att ta ut el, TOMT, det lönar sig inte att ta ut el på det skit man ändå bränner.

Korttänkt åter igen, om en bonus kan driva ett helt område med el så gör det även om det inte menas stort nog.

Kinas fabriker vräker ut skit och vi ska pilla med småskit helt ensamma, man tappar tron på allt om man tänker efter helt enkelt.

USA som är så världsbäst tror jag inte gör någonting bra för världen öht någonsin, det är bara trams, kontrollera oljan åt sig själva så de kan ha sin livsstil liksom.
De kanske borde se om sitt hus lite, inse att de tillhör världen de också och kommer drabbas, fö gör redan iom det extrema väder de har här och var med översvämningar och tyfoner.

Vi i stället skänker allt, om vi inte vill så görs det med skatten, folk ska sitta på arslet och vänta på nästa sändning, föda ungar som ska vaccineras, fler och fler och fler, de är en miljard nu i Afrika.

När menar de att det ska ta stop? Om de inte kan föda sig själva eller ärligt inte behöver så tar det unte slut sp länge Europa dumpar allt dör, och underhåller låtsasländer som Somalia, president avlönad av EU, totalt kaos, pirater, kidnappare självmordsbombare etc.

Jag ser inte vitsen men antar att det handlar om pengar för de få som vanlugt, man tar våra och kastar bort på hopplösa saker men kan sno åt sig själva på det hela.

Så fort folk får hand om andras pengar så stjäl de, inom allt.

En dag kommer massor av de dör afrikanerna som växer i mängd enormt vilja bo här i Europa, hur ör det ens tänkt klaras av?

Här lär väl sånt som pension inte finnas för de som verkligen betalt skatt, och vi har allt färre vinstgivande företag, dvs mycket folk inom omrpden som betalas med skattepengar och därmed inte ger vinst för landet, det minskas ju aldrig ner på landstingspolitiker tex, men man kan inte driva ett sjukhus.

Så är man inte inne i den smörjan och är samvetslös vet man aldrig var det slutar.

Det finns bara två statliga verk som fungerar........skatteverket och kronofogden, så är det.

Folk blundar, så länge de inte drabbas så skit i allt.

Fö om de ens tänkt så kvittar det med, då väljer politikerna själva som om vi lg inför krigstillstånd.
Registrering av sk extremhöger, de var strax över 2000 eller nåt, extremvänstern? Nä allt åt vänster som döljer ansiktet tycks ok, kasta sten o leva fan.

Ställ inte fel fråga för då får du inte vara med i sandlådan, 20% ungefär frågar sp fel att de utesluts från demokratin helt.

Knappast fråga om nazister och liknande mediapåhitt, media bestämmer hur du ska tänka.

Stalin? Mao tse tung, sistnämnda hade ihjäl 50miljoner, men det är ointressant serni, här hyllade de som är sossar nu honom innan saningen kom fram, sen tystnad bara trots att det ännu är samma styrelsegrund i kina kommunistisk diktatur blandat ned nån motsägelseful kapitalism druvet av slavar mer eller mindre.

Folk pratar om Volvo, en skam att sälja till ett sånt vidrigt land är min mening, det är inte svenskt längre utan kinesiskt.

Personrån i städerna, alltså sånt man skämtade om en gång i tiden att nån skulle stjäla nåns skor och kläder på gatan, det är sant idag.
Fy fan vad vi SVENSKAR har blivit jävliga tänker jag.

Imo skulle pensionärer inte få rösta, de kever ännu i ett Sverige när allt var uppåt de har ordnat för sig och rör sig inte på stan utan bil.

Det har gått fort här i Uppsala, vaktbolagen har fått tagit över allt sånt här, när jag var yngre fans vissa områden man kanske borde akta sig för att vara i på kvällen, nu eldar de upp folks bilar, vilket bara slår mot privatpersoner inte sällan från just utlandet, de har trafikförsäkring, skitkul.

Och så gå på stan fem afghaner fram med kniven, sökandes offer, nu alltså mitt i stan om kvällen.
Lämna canada goosejackan hemma kan jag säga.

Men främst yngre drabbas såklart.

Så tänk på dig själv, ingen annan, så mycket som möjligt ska inte gå att ta av dig av staten annars kommer de ske, till slut äter de upp de små i sina egna led med, arselslickarna åker först.
Sen låser de in sig i områden med bevakning. Som i många länder fö, sen kan man lyxrösta, dvs rösta vänster som fan vi måste hjälpa alla, gärna skrik högt, sen lås in dig långt från allt.
bli inte sjuk om du inte har råd.

Jag menar vi har om en massa folk från utlandet som plockar våra bär och svampar, företag ägda av utlönningar, sen när de här inte får betalt driver de runt och tjafsar med oss.

Hur jan ett land vara så jävla dumt, jag menar allemansrätten ett ord de här kan uttala felfritt går väl långt när utlänska företagare tjänar pengar på att ta det som är vårt och vi får inget utan inte sällan ett gäng obetalda börplockare att betala för.

Jakt sägs vara på väg dit med, dock skogsbolagen bakom, men det kommer.
Fiske? Ned nät vetni och sen tjäna stålar till säg Polen eller nåt skitigt baltland.

Finns ingen möjlighet att kontrollera iaf, dessutom trumfkort att skrika argt och inte kunna några kända språk, det kan vi inte komma undan med.

Många är rädda för få nu, vi var allmänt tuffare för bara 25-30år sen, jag menar iform att det fick vara nog på många håll, kanske för att vi inte glodde på en telefon o dylikt större delen av dygnet och inte var vrålcurlade sen vi var små.

Det gäller öven invandrare som sköter sig och försöker, krävs bara språket och att man respekterar Sverige, men media och inte sällan helsvenska politiker och experter kommer upp med vad som anses krönkande, mins ni plåster för mörkare hudfärger? Typiskt en sån sak ingen jävel kränktes av, men det skulle man tyckte de.

Dvs sluta gnäll de har det skitbra, var arg på de här bråkstakarna i stället för att kräva sina regler här, isf åk hem det är inte krig längre, vill man inte ha Sverige och oss är det skitlätt åk, annars respektera att det här är ett eget och uppbygt land från grunden, vi har inget de har vi vill ha, möjligen bättre väder men det kom inte med.
Bygg upp sitt egna land, eller som Iran riv ner skiten ännu värre, stenåldern nästa.
Vi kan inte sitta och skämmas över saker vi inte gjort, inte varit inblandade i ens, kulturutbyte som ord tänktes nog inte på detta när det dök upp.

Det är mycket man inte förstår.
<img src="smileys/smiley2.gif" align="middle" />

Edited by Agentumsilwer - 12-November-2019 at 11:18
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down