Scanner.nu Homepage
Forum Home Forum Home > Scanner.nu > Frekvenser
  New Posts New Posts RSS Feed - ÅkeriRiksen
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Välkommen till vårt nya forum! Vi kommer att ha själva forumsystemet på engelska i fortsättningen för att underlätta kommande uppdateringar av systemet. Alla inlägg och användare finns kvar precis som tidigare. Vi kommer spara ned de övriga sidorna från den gamla sidan och lägga den i ett arkiv.

ÅkeriRiksen

 Post Reply Post Reply Page  <123
Author
Message
Agentumsilwer View Drop Down
Entusiast
Entusiast


Joined: 16-September-2012
Location: NÖ Uppsala län
Status: Offline
Points: 838
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Agentumsilwer Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18-November-2019 at 00:42
Ah jag ser att åven i dina trakter används 70-80mhz ännu, här kör de främst de gamla åkeri riks 1 och 2. Men även vägverkets frekvenser används ibland av då andra.

Och så har vi de som övertagit en gammal frekvens från ett åkeri, passerar ibland, men svårt att ha totalkoll på då det inte är ofta.

Det är väl inte lagligt men jag gillar att de skiter i det, de har inte basstationer så räckvidden är begränsas mobil till mobil iaf, kör på.
Back to Top
Janne-2017 View Drop Down
Stamgäst
Stamgäst
Avatar

Joined: 17-Mars-2017
Status: Online
Points: 174
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Janne-2017 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18-November-2019 at 03:58
Finns det något Åkeri i Skåne som fortfarande använder basstationerna,eller är det bara bil-bil frekvenser som gäller nu för tiden?.
ANYTONE-588 VHF.
AOR-DV1.
AOR-DV10.
Inrico TM-7 Network Mobile Radio.
UNIDEN SDS-100E.
UNIDEN SDS-200E.
Wouxun KG-UV6D.
Wouxun KG-UV980H.
Back to Top
Agentumsilwer View Drop Down
Entusiast
Entusiast


Joined: 16-September-2012
Location: NÖ Uppsala län
Status: Offline
Points: 838
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Agentumsilwer Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18-November-2019 at 06:51
Finns inga länkar kvar då bandet lades ned.

Inget Gäller mao, men radion sitter kvar så de använder dem bil till bil.
Egentligen var eet ju dumheter att förbjuda npt, om de inte ville driva länkarna, fine, men en radio på 85mhz eller nån fin för högre frekvens, varför skulle det göra nån skillnad?

Det är lite som digitalvansinnet nu i ett kand dör vi inte har radiotrafik så att vi inte klarar os sög med NFN 6.25khz stegning i vanlig analg radio.

Och det märks med, de som kör radio främst i större format med länkar har detta för att kunna anropa till alla de har där ute och motsvarande enkelt lyssna på alla.

Annan trafik har som sagts i trådarna internetbaserade tjänster, eller telefon och lokalt mobilt prat med radio möjligen, nya jobb dyker upp på en skärm.

Världen har ändrat sig fortare än vissa trott, staten vill gömma vad de håller på med så de behöver det hör för x miljarder spänn i dumma felsatsningar.

Radio avvecklas det ökar inte, det beror på andra möjligheter.

Och i fallet köra lastbil och snacka med arbetskompisarna, helt ok imo, varför skulle de betala nåt för det?

Jag vet inte hur det ör med vägverket på 73-74mhz, jag har inte utrönt om de är aktiva ännu, dvs de blev aldrig riktigt bortagna.

Men det övriga på de här låga frekvenserna är tex en gång nåt pkeris frekvens, men de är borta men radion finns kvar och de kan prata med kompisen några kilometer bort i stället för att ringa.
Olaglugt? Jo trolugen, nen ingen övervakning existerar, OTS har begått självmord iaf när det gäller radioövervaknng, de tillåter kryptering till vem som helst och de kan inte knäcka det.

Trolugen har de som finns kvar på verket andra arbetsuppgifter främst, kanske npt med internetbevakning tex, vi vet ju att vad vi skriver här gps ugenom automatiskt med tiden, folk visar ju upp hela sina liv på nätet, vissa saker lagras pga förutbestämda ord som ska varna eller dylikt.

Det här har ju blivit väl genomskinligt iom USAs halvt erkännande om just loggningar.
Nu har vi problem i verkliga världen men kontroll har ju förr varit viktigt här, födelsenummer mm, men nu har det sats ur spel.

Edited by Agentumsilwer - 18-November-2019 at 07:14
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <123
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down